BIOMANT OGRÄSBORTTAGARE

BioMant bekämpar ogräs med vatten, upphettat till 99,5°C. Den höga temperaturen förstör cellstrukturerna i ogräset, vilket medför att bladverken dör och efter några upprepade behandlingar dör även rotsystemet. Miljövänligt och smart. Dessutom spar färre antal behandlingar både tid och pengar. Viktigt i både offentlig- som privata verksamheter.

Ladda hem Broschyr
Ladda hem Datablad

Hett vatten är den bästa alternativa och mest miljövänliga metoden för ogräsbekämpning. Det är dessutom riskfritt iom att behandlingen inte medför att man eldar- eller bränner upp ogräset. Med hett vatten krävs färre behandlingar jämfört med varmluft eller eldning. Det varmluft eller eldning gör på 8 behandlingar löser hetvattenbehandling på 4 behandlingar.

Källa: P. Kristoffersen, A. M. Rask & S.U. Larsen (University of Copenhagen)

Biomant modellprogram

Biomant-Compact EL & BE
Tack vare sin kompakta design och innovativa tilläggsmoduler är den mångsidiga BioMant Compact idealisk för användning både i trädgårdar och på liten yta samt för behandling av större områden. Ett högt vattenflöde på 9 liter per minut säkerställer en snabb arbetshastighet.

Två versioner är tillgängliga:
• BioMant-Compact EL med en elektrisk pump, som kräver 230 Volt.
• BioMant-Compact BE med en integrerad bensinmotor.
BioMant-Compact BE med en integrerad bensinmotor för att driva pumpen samt en integrerad vattentank på 500-liter. Ger ett helt komplett system där allt sitter ihop.

Finns med flera utrustningsmöjligheter
En 3-punkts hitch för enkel fram- och bakmontering samt ett robust, lättrörligt trehjuligt chassi med stora hjul för mobil användning finns som tillvalsmoduler. För transport och enkel montering på släp och lastplattformar av fordon är modulerna utrustade med en SKID-plattform.

Prata med våra säljare för mer information

Maskiner för större ytor – Biomant One/Two
Hög kapacitet och de är avsedda för stora ytor, här pratar vi om hela 1800 m2/h!

Dessa ogräsborttagare kan beställas med batteri, med elverk eller med kraftuttag. Hela systemet kan minska dina CO2 utsläpp med upp till 70% och inga utsläpp av sotpartiklar beroende på konfiguation. Ett system för dig som tänker på framtiden och arbetar aktivt med miljöfrågor. Detta utan att göra avkall på prestanda.

Det sensorstyrda vattensystemet garanterar en temperatur på 99,5 grader celsius vilket borgar för hög funktion och effekt. Vattentanken kan även ta yt- eller regnvatten vilket bidrar till ett ett smartare utnyttjande av jordens resurser.