Frontrotorklippare

Professionella åkgräsklippare kommer i olika modeller – därför är det extra viktigt att hitta den variant som pasar för just dina behov! Oavsett om du har en prioriterad hemträdgård eller större skötselområden så som golfbana, park, markvårdsprojekt eller kommunala grönytor så levererar Camro en maskin som klarar jobbet.

Flera faktorer förenar de flesta åkgräsklippare och kompakttraktorer: överlägsen komfort under arbetets gång, smidig manövrering på begränsad yta, flexibla tillbehör så som uppsamlare, snöblad, trailervagn med mera. Något att ta ställning till kan även vara själva placeringen av röjmaskineriet. Vanligast är s.k. frontrotorklippare eller kompakttraktorer, där frontrotorklippare har röjtråd och skärblad monterade i just fronten av åkgräsklipparen.

Detta är den vanligaste varianten av åkgräsklippare – genom det frontplacerade klipphuvudet ser du exakt var du klipper när du manövrerar maskinen. Detta möjliggör professionella resultat med fina kanter samt snygga följsamma linjer runt buskar, träd och andra snirkliga objekt.

Frontrotorklippare är nästan alltid specialiserade på just trädgårdsarbete, och passar därför perfekt för dig som söker en åkgräsklippare av kvalitet för dina grönområden. Det gör ingenting om trädgården är lite mer komplex och ojämn – snarare är dessa scenarion  perfekt för just maskinklippning, eftersom en kvalitativ frontrotorklippare tar sig fram och röjer med en kraft som enkelt trumfar vanliga handgräsklippare (och även de flesta robotgräsklippare).

Hitta rätt maskin för jobbet

Modellerna av frontrotorklippare kan skilja sig något åt. Vissa har funktioner som skyddande förarhytter, mer avancerade manövreringsverktyg – även kallat zero turn, förmågan att vända på stället utan behov av svängradie – eller något så fiffigt som bioclip/mulching. Det sistnämnda innebär att gräset klipps i så små beståndsdelar att det effektivt sett blir näring som återvänder till gräsmattan. Istället för fula gräshögar bidrar du alltså till trädgårdens naturliga kretslopp, och får en grönare, hälsosammare gräsmatta på köpet!

Vi levererar flera profesionella åkgräsklippare av frontmodell för alla typer av jobb. Kontakta oss för rådgivning eller läs på mer om våra märken; Cenntro Elbilar, Mini-kipper, Biomant, Shibaura, Gianna Ferrari,

Frontrotorklippare – Frågor och svar

Vi erbjuder åkgräsklippare från Gianni Ferrari & Shibaura. Dessa tillverkare gör stabila åkgräsklippare för proffs, golfbanor, kyrkor & kommuner. Hos oss hittar du därför precis den åkgräsklipparen du behöver.

Du söker en åkgräsklippare, men vet inte vad som lämpar sig bäst? Cylinderklippare eller rotorklippare? Svaret är att det handlar om underlaget. Desto jämnare gräsmattor man har, desto större blir fördelarna med en åkgräsklippare med cylinder. Är däremot gräsmattan ojämn och gropig är det generellt sätt bättre att införskaffa en åkgräsklippare med rotor.

I vår strävan efter att bli fossilfria arbetar vi hårt för att kunna erbjuda elektriska åkgräsklippare som matchar sin motsvarighet med bensin så bra det bara går. I nuläget är Gianni Ferrari GTM+ GSR+ Electric vårt flaggskepp när det kommer till en elektrisk åkgräsklippare. Låg autonomi, mycket låg ljudnivå och noll utsläpp. Gör din verksamhet fossilfri du också, satsa på en elektrisk åkgräsklippare från Gianni Ferrari!

Läs mer här

En åkgräsklippare med frontmonterat klippaggregat är utmärkt till grönytor med ojämn terräng, det kanske rör sig om en park med hinder i form av buskar, soptunnor och bänkar? Då är en frontmontererad rotorklippare din bästa vän. Låg svängradie och lättmanövrerad minskar detaljstyret med trimning efteråt.

Få offert

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.