Ogräsbekämpning

Ogräsbekämpning är inte kul, det tycker nog ingen. En ogräsborttagare behöver vara effektiv, miljövänlig & enkel att använda för att nå önskad effekt.

Kemikalier är effektivt, men skadar miljön och är inte hållbart i längden. Därför säljer vi enbart ogräsborttagningsmaskiner från Biomant. Biomant tar bort ogräset med hjälp av hetvatten. Vi har maskiner för ogräsbekämpning som är både portabla (inbyggd vattentank & batteri) samt mindre maskiner som ansluts till elnät & vattenledning.

Ogräsbekämpning med hetvatten är miljövänligt, effektivt och simpelt – samtidigt som det skalar väldigt bra även på större ytor.

Oavsett om du letar efter en maskin som kan hjälpa dig med ogräsborttagning mellan plattor eller för vägar/gångar så har vi garanterat en ogräsmaskin för dina behov. Hetvatten och ogräsborttagning är det mest naturliga sättet att bli kvitt ogräs

Ogräsborttagning – Frågor och svar

Vi erbjuder maskiner för ogräsbekämpning från Biomant, vilka tillverkar ogräsmaskiner som använder sig av hetvatten för att neutralisera ogräset på ett miljövänligt sätt utan gift.

Maskinen värmer upp vatten till 95 grader, vilket sprutas på ogräset du vill neutralisera. Det heta vattnet förstör ogräset genom att tränga ner till rötterna, vilket denaturerar växtens proteiner med den kraftiga ökningen av temperatur. Detta ger ogräset permanenta skador, varpå det där bort. Cellerna förstörs på två sätt med hetvatten, dels “sprängs” cellerna precis som med gasoldrivna mindre ogräsbrännare.

Eftersom vi har ogräsmaskiner som drivs på el (till skillnad från äldre dieseldrivna aggregat) är miljöpåverkan mycket låg. Vi har även maskiner som drivs på bensin eller diesel. Dieselbrännarna går att köra på HVO100 som är ett fossilfritt drivmedel.

Effekten är mycket bra, men kan variera beroende på hur fuktigt det är i marken. Bäst effekt fås efter en tids torka, man bör alltså sträva att undvika bekämpning när regn är närstående för ett så bra resultat som möjligt. Det fungerar givetvis i regn också men det är viktigt att vattnet som går ner i ogräset är 99 grader för att full effekt ska nås.

Få offert

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.