CENNTRO PRESENTERAR VÄRLDENS FÖRSTA OBEROENDE ELEKTRISKA KYLBOX FÖR SINA ELEKTRISKA SKÅPBILAR

Centro Automotive Europe har presenterat världens första kombinerade enhet bestående av en elektrisk skåpbil och en oberoende elektriskt kylbox. Denna unika lösning för utsläppsfria frys- och kyltransporter i stadsområden är tillgänglig med företagets fordon i serien Logistar 200 och Metro.

Tack vare den integrerade kylenheten och ett separat batteri fungerar temperaturhanteringen för den innovativa karossen oavsett om skåpbilen är i rörelse eller står stilla. Kylningsprocessen har ingen effekt på fordonets batteri vilket inte drar ner räckvidden. Kylbox CT F3 finns för Logistar 200 Van och Logistar 200 Cargo-modellerna och den är utrustad med ett eget 48V litiumbatteripaket med 10 kW. CT U2-enheten med sitt oberoende 24V litiumbatteripaket och 5,5 kW används för den kompakta elbilen Metro.

Metro och Logistar 200 kylenheter erbjuder samma funktioner och fördelar. Temperaturområdet är utformat för att fungera ner till minus 20 grader Celsius för frysning och upp till plus 25 grader Celsius för färska leveranser. Oavsett driftsförhållanden kan godset som transporteras hållas svalt vid konstant temperatur i mellan sex och åtta timmar. Det tysta och utsläppsfria sättet som karossen fungerar säkerställer att fordonet kan komma åt alla miljözoner och det gör nattleveranser mer behagliga. En snabbladdningsenhet som tillval gör att karossen är klar att användas efter bara fyra timmar, laddningstiden är sju timmar. Kylaggregatets externa batteri kan laddas samtidigt och förkyla nyttolastområdet under natten.

Taket på kylaggregatet kan även förses med flexibla solceller som extra tillval. Som ett resultat är det möjligt att förse upp till 40 procent av batteriets kapacitet med förnybar energi och detta gör de utsläppsfria elektriska nyttofordonen ännu mer hållbara. En flerkammarkropp med olika temperaturzoner är också möjlig.

Leveranstiderna varierar mellan 9 och 12 veckor för tillfället.

Kontakta oss på CamRo för mer information

Vill du få offert eller provköra?

Undrar du något eller vill testköra våra Cenntro-bilar? Använd kontaktformuläret nedan eller slå oss en signal på 021-352200 så hjälper vi dig.

Camro har varit aktiva på marknaden i många år och våra säljare hjälper dig gärna att välja rätt fordon för era behov. Vår expertis ligger helt och hållet i arbetsfordon – det är det enda vi gör, och vi gör det bra!

Fredrik Wiklander
– VD på Camro